Voorgespannen predallen

Waarom kiezen voor voorgespannen predallen?

Het is de ideale oplossing voor vloeren tussen de 6 m en 10 m overspanning of vloeren met een kleinere overspanning met uitzonderlijke belastingen. Een ander groot voordeel van voorgespannen predallen is dat er bij 6 m overspanningen maar één tijdelijke ondersteuning noodzakelijk is. Bij 7 m en 8 m maar twee, wat goedkoper is.

Betonnen welfsels

In woningbouw komen gewapende of voorgespannen vloerelementen (met een ruwe of gladde onderzijde) het vaakst voor. Maar dit systeem is ook een optie voor bijgebouwen. Hoe het werkt? Je aannemer legt geprefabriceerde welfsels van 13, 15 of 18 centimeter dik op de draagstructuur. Vervolgens komt er een druklaag van vijf centimeter overheen.

Voorgespannen breedplaatvloeren zijn een volgende stap om aan de steeds hogere eisen te beantwoorden die gesteld worden in de bouwwereld. In vergelijking met een traditionele breedplaat is een grotere overspanning mogelijk, kunnen hogere belastingen opgenomen worden en beantwoorden deze vloerplaten aan strengere doorbuigingseisen. Eveneens kan het aantal schoren drastisch verminderd of zelfs vermeden worden bij een overspanning tot 6m. Een slankere vloerconstructie is eveneens mogelijk waardoor de timing op de werf sterk verbeterd kan worden